sl
sl

Tretji turnir Olimia Cup , Berisha naj strelev, MVP Bulešič

Preparatio v sodelovanju s KK Podčetrtek in Terme Olimia je organiziral 3. mednarodni turnir za fante letnik 98 in mlajše. Turnirja so se udeležile 4 ekipe iz Slovenije, ekipa KK Stoja iz Pula (Hrvaška) in ekipa Azzurra Trieste iz sosednje Italije.

V treh dneh je bilo odigranih 11 tekem. Po skupinskem delu so sledile polfinalne tekme in tekme za razvrstitev. V tekmi za 5. mesto je ekipa Azzure iz Trsta premagala ekipo Miki šport Poljačane. V tekmi za 3. mesto je po zanimivi in izenačeni tekmi slavila domača ekipa Podčetrtka, ki je premagala sosede iz Šmarja z rezultatom 66:58. V finalnem obračunu sta se spopadli ekipa Stoje iz Pule in ekipa Maribor Messer. Puljčani so tudi to tekmo dobili z visoko razliko in potrdili dobre igre, ki so jih prikazovali skozi celoten turnir. Tako so z rezultatom 99:65 drugo leto zapored osvojili turnir za “pokal Term Olimia”. Najboljši strelec turnirja je postal Fatmir Berisha iz Maribora, za najkoristnejšega igralca turnirja (MVP) pa je bil izbran Lovro Bulešič iz Stoje.

Rezultati:

Skupina A

KK Maribor Messer : Azzurra Trieste 83:76

KK Podčetrtek : Azzurra Trieste 66:67

KK Podčetrtek : KK Maribor Messer 63:60

Skupina B

KK Stoja Pula : Miki šport Poljčane 78:51

KK Šmarje : Miki šport Poljčane 68:65

KK Šmarje : KK Stoja Pula 61:89

Polfinale

KK Šmarje AS : KK Maribor Messer 39:86

KK Podčetrtek : KK Stoja Pula 49:62

Tekma za 5. mesto

Miki šport Poljčane : Azzurra Trieste 66:71

Tekma za 3. mesto

KK Podčetrtek : KK Šmarje AS 66:58

Finale

KK Maribor Messer : KK Stoja Pula 65:99

Najboljša peterka turnirja: Habulin (Maribor Messer), Berisha (Maribor Messer), Perkovič (Stoja Pula), Bulešič (Stoja Pula) in Kolar (Podčetrtek).

Najboljši igralec turnirja (MVP): Lovro Bulešič (Stoja Pula).